Warenkorb

Ihr Warenkorb ist leer.

Mifuko Trustin meillään olevat projektit

 

Kotieläimet

Kotieläimet ovat tärkeä tulon- ja ruuanlähde. Kotieläinten hankkiminen ryhmille lisää taloudellista turvaa. Eläimet ovat ryhmän yhteisessä omistuksessa ja ryhmät huolehtivat niistä yhdessä. Tämä yhdistää ja vahvistaa yhteisöjä.

• Vuohista ja lehmistä saadaan maitoa ja lihaa

• Kanoista munia ja lihaa

Ryhmät voivat käyttää kotieläimistä saatavan maidon, munat ja lihan itse tai myydä niitä saaden siten lisätuloja.

Projekti on meneillään oleva ja tavoitteenamme on, että kaikki ryhmät saavat lopulta omia kotieläimiä.

 

Katoshanke

Katoksella halutaan taata alueen naisille kokoontumispaikka, jossa he voivat tehdä käsitöitään, hallita mikrolainapiiriään ja oppia toisiltaan. Alueen naiset asuvat suhteellisen kaukana toisistaan ja joskus sääolosuhteet vaikeuttavat heidän kokoontumistaan.

Alueella ei ole tällä hetkellä riittävän suuria, katettuja kokoontumispaikkoja. Katos on turvallinen työtila, joka suojaa käyttäjiään auringolta ja sateelta. Katoksen rakentamisessa hyödynnetään uusiutuvia, paikallisia rakennusmateriaalejasekä rakentamiseen soveltuvia kierrätysmateriaaleja. Katoksen laajaa kattopintaa tullaan lisäksi hyödyntämään sadeveden keräyksessä. Katoksen yhteyteen toteutetaan vastaavista materiaaleista yksinkertainen ja helposti huollettava kuivakäymälä käyttäjien saniteettitilojen kohentamiseksi. Katos on monistettavissa myös alueen muihin osiin.

Hanke on suunnitteluvaiheessa. Katoksen arkkitehtisuunnitelmat toteuttaa arkkitehti Vilma Autio. Hankkeen jokainen vaihe toteutetaan yhteistyössä Mifuko Oy:n naisryhmien kanssa heitä kaikissa ratkaisuissakonsultoiden. Näin taataan toteutettavan työskentely- ja kokoontumistilan tarkoituksenmukaisuus ja omistajuuden onnistunut luovuttaminen ryhmälle katoksen valmistuessa vuoden 2017 aikana.

 

 

Jos haluat lisätietoja, osallistua tai tukea toimintaamme ota yhteyttä: info@mifuko.fi

 

NGOMBE - LEHMÄ / MACHAKOS 2015

Joulukuussa 2014 ja keväällä 2015 Mifuko Trust keräsi rahaa osallistumalla Nairobissa Nordic Christmas Market -tapahtumaan sekä Helsingissä Ravintolapäivään Huvila-kahvilalla. Tapahtumien tuotolla hankittiin pienessä kylässä Machakoksen alueella Mifukon kiondokoreja valmistavalle naisryhmälle lehmä. Lehmän nimeksi tuli Mifuko.

Lehmänmaidon myynnistä käsityöläisemme saavat uuden säännöllisen tulonlähteen. Osan myyntituotosta he käyttävät Mifuko-lehmän ruoan kasvattamiseen ja hankkimiseen, ja loput rahat he säästävät yhteiseen kassaan. Mifuko Trust kustansi lehmän eläinlääkärikulut ja karjasuojan. Lehmän ruoan kasvattivat päätoimisesti maanviljelijöinä toimivat korintekijämme.

Tavoitteenaan ryhmällä on rakentaa hankitulla rahalla pieni talo, joka tulevaisuudessa tuottaa heille vuokratuloa. Ryhmätyöskentely yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi toimii koko ryhmää voimauttavasti ja parantaa yhdessä työskentelemisen taitoja.

Mifuko-lehmän tuleva vasikka tulee aikanaan auttamaan toista Machakoksen käsityöläisten ryhmää kohti vauraampaa tulevaisuutta kun myös he saavat lehmän hoidettavakseen. 

 

ENSIMMÄINEN HANKE / CHOMBE - KONTTI / KIBERA 2013

Mifuko Trustin ensimmäinen hanke toteutettiin Kiberan slummissa Nairobissa vuonna 2013. Mifuko Trust avusti seppä Steve Kineä hankkimaan itselleen työtilanaan toimineen kontin, jonka hänen vuokraisäntänsä halusi myydä. Steven työpajaa uhkasi tällöin muutto ja epävarma tulevaisuus. Kontin hankinnan myötä Steven tulevaisuuden suunnittelu helpottui kun epävarmuus työtilan kohtalosta ja kuukausittainen vuokranmaksu jäivät pois. Osan kontista Steve maksoi itse ja osan summasta lahjoitti Mifuko.

Steve Kine on valmistanut Mifukon alumiinikorut ja muita metallituotteita romumetallista valamalla. Hän on itseoppinut seppä ja työllistää työpajallaan Kiberan slumminuoria.